menuordersearch
ravaad.ir

صلاح عبد الصبور شاعر و نویسنده بزرگ معاصر و پرکار عرب

عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید ...
۱۴۰۳/۱/۲ پنج شنبه
(2)
(0)
صلاح عبد الصبور شاعر و نویسنده بزرگ معاصر و پرکار عرب
صلاح عبد الصبور شاعر و نویسنده بزرگ معاصر و پرکار عرب

صلاح عبد الصبور

شاعر و نویسنده بزرگ معاصر و پرکار عرب بوده که توانسته دغدغه¬های انسانی، اجتماعی و اقتصادی جامعه خویش را به زبان نظم و نثر به‌خوبی بیان کند. او از کودکی علاقۀ فراوانی در شعر داشته به‌طوری‌که اولین اشعارش در دوران دبیرستان در مجلۀ القاهره منتشر شد. او با مجلات الاداب، صباح الخیر، الشعب و روز الیوسف همکاری داشت که نشان‌دهندۀ علاقۀ زیادش به مطبوعات و کارهای فرهنگی و ادبی بوده است.

عبد الصبور از پیشگامان شعر نو در مصر محسوب می‌شود. او اشعارش را به زبان ساده و قابل درک برای تمام مردم بیان می¬کند و در به کارگیری نمادها در اشعارش بسیار بااحتیاط و میانه¬رو است و از دیگر شاعران هم می¬خواهد از ابهام¬گویی در شعر خود پرهیز کنند، زیرا ممکن است درک و فهم ابهامات برای افراد دیگر دشوار باشد. (احمدیان،1381: 157-178). وی در طولِ حیاتِ تقریباً کوتاه خویش توانست پنج مجموعۀ شعری و پنج نمایشنامه بنویسد. مجموعه‌های شعری او که هرکدام شامل چندین قصیده است عبارتنداز:
الناس فی بلادی، (۱۹۵۷)
اقول لکم (۱۹۶۱)
احلام الفارس القدیم، (۱۹۶۴)
تاملات فی الزمن جریح، (۱۹۷۰)
شجر اللیل، (۱۹۷۲)
و نیز نمایشنامه‌های وی که به‌صورت شعر آزاد سروده شده عبارتنداز:
مأساه الحلاج، (۱۹۶۵) (مشهورترین اثر صلاح عبدالصبور است)
مسافر لیل، (۱۹۶۹)
الأمیره تنتظر، (۱۹۶۹)
لیلی و المجنون، (۱۹۷۰)
بعد ان یموت الملک (1973)

صلاح عبدالصبور در اشعار و قصیده هایش می‌توان دریافت او از اوضاع نابسامان اعراب و مسلمانان شدیداً رنج می‌برد. نمود استعاره های عشق در اشعاری که در دفاع از وطن سروده است، نمایان تر است. وی از شاعران اندوه‌بار معاصر است و به نظر می‌رسد که این شاعر بیش از هر چیزی به مکتب رمانتیک گرایش داشته و دارای احساس و عواطف وطن دوستانه است.
غرفة تحرير في إحدى المجلات الصغيرة التي کانت تصدر بالقاهرة قبل عام 1952 في الغرفة مجموعة من المکاتب والمقاعد, ومائدة اجتماعات على الجدران صور لبعض قادة النضال القومي. وعلى الجدار المواجه للمائدة لوحة دون کيشوت لدومييه...
الأشخاص: سعيد - حسان - زياد - حنان.
سعيد وهو يمد أمامه بعض صحف اليوم؛
اتاق تحریریه یکی از مجلات کوچکی که قبل از سال 1952 در قاهره منتشر می‌شد. اتاق شامل یک گروه میز و صندلی و یک میز کنفرانس است.روی دیوارها تصاویری از برخی از رهبران مبارزات ملی دیده می‌شود. روی دیوار رو به روی میز نقاشی دون کیشوت اثر دومییه است ... .
افراد: سعید - حسن - زیاد - حنان.
سعید: (چندتا از روزنامه های امروز را جلویش باز می‌کند.)

 

دوستانی که به دنبالِ پژوهش های نو و میان رشته ای در دو رشته زبان ادبیات فارسی و عرب هستند، می‌توانند از این شاعر معاصر که تاحدودی ناشناخته است، به عنوان قلمرو پژوهش استفاده کنند. یکی از آثارش را ترجمه کنند و بیشمار پژوهش های تطبیقی، و ... می‌توانند انجام دهند.

 

دکتر فاطمه حکیما

پژوهشگر بینارشته ای