menuordersearch
ravaad.ir

کنکور کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی

عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید ...
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ چهارشنبه
(18)
(0)
کنکور کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی
کنکور کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی

کنکور کارشناسی‌ارشد
سطح سؤالاتِ امتحاناتِ اختصاصي درحدِّ دانش و تجربيات فارغ‌التحصيل مقطع کارشناسی در هر رشته، مطابق مصوب شورای عالی برنامه‌ريزی است.

ازجمله مواردی که به نتیجۀ مطلوب شما می‌انجامد توجه به ضرایب هر واحد است:

نظم و نثر ضریب چهار دارد و زبان انگلیسی و زبان عربی ضریب دو دارد.

توجه به نحوۀ خواندن و دانستن منابع اصلی و فرعی و چگونه مرور مطالب در نهادینه سازی اطلاعات بسیار مهم است.

تا دو سال پیش تست زدن راه میان بری است برای کسب رتبۀ مطلوب در کنکور ارشد و حتی دکتری زبان و ادبیات فارسی. اما در این سال ها سلیقۀ طراحان سؤال تییر کرده و از منابع اصلی و فرعی طرح سؤال می‌کنند. در نتیجه داوطلبان عزیز باید منابع را به خوبی بشناسند و بدانند که از چه منابعی باید شروع کنند.

ازجمله منابعی که به سختی داوطلبان از پس آن برمی آیند واحد کلیات ادبی است که بسیار مهم و سرنوشت ساز است. تعدد منابع در تاریخ ادبیات و گسترده بودن مطالب همیشه داوطلبان را در رنج و تعب می‌اندازد تا چگونه مطالعه کنند که بتوانند از پنج تا هشت سؤال این بخش بربیایند.

ما در مژسسۀ رواد جلسات مشاورۀ کنکور ارشد دکتری را با تسهیلات ویژه برگزار می‌کنیم و در کانالی مجزا منابع را به صورت پی دی اف در اختیار داوطلبان گذاشته و تا پایان این مسیر آنان را همراهی می‌کنیم.

 


خبر خوب برای درسخون‌ها


براي فارغ‌التحصيلان رتبۀ اول مقطع کارشناسی، حداکثر معادل 10 %ظرفيت در هر کدرشته محل تحصيل مقطع بالاتر، بر اساس اولويت نمره و انتخاب رشته متقاضيان به حائزين شرايط اختصاص داده خواهدشد.
اِعمال 20 % معدل مقطع کارشناسی بر اساس مصوبۀ کميتۀ مطالعه و برنامه‌ريزی آزمون تحصيلات تکميلی، به صورت تراز اعمال خواهد شد.


تسهيلات برگزيدگان علمی مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی:

بر اساس مفاد آيين‌نامۀ پذيرش با آزمون استعدادهای درخشان در مقاطع کارشناسی (پيوسته و ناپيوسته)و کارشناسی ارشد برخی از شرايط تسهیلات آيين‌نامۀ مذکور به شرح زير به اطلاع متقاضيان مي‌رسد:

  • براساس آيين‌نامۀ مذکور افراد حائز شرايط زير، حداکثر تا يک سال تحصيلی پس از زمان دانش‌ آموختگی (و صرفاً براي يک بار) در صورت شرکت در آزمون و کسب حد نصاب علمی حداقل 90 % نمرۀ آخرين فرد پذيرفته‌شده در گزينش آزاد به يکی از دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.
  • برگزيدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحله نهايی المپيادهای علمی ـ دانشجويی
  • دانشجويان نمونۀ کشوری در مقطع کارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجويان
  • رتبه‌های اول تا سوم نهايی جشنواره‌های خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سينا و فارابی در مقطع کارشناسی پيوسته يا ناپيوسته با مشارکت حداقل 50 % در دستاورد حائز رتبه
  • دانش‌آموختۀ رتبۀ اول مقطع کارشناسی پيوسته در بين دانشجويان هم‌رشته و هم‌ورودي که طی هشت نيم‌سال تحصيلی دانش‌آموخته شده‌است.
  • دانش‌آموختۀ رتبۀ اول مقطع کارشناسی ناپيوسته در بين دانشجويان هم‌رشته و هم‌ورودي که طی چهار نيم‌سال تحصيلی دانش‌آموخته شده‌است.
  • سازمان سنجش حداکثر معادل 10 % (ظرفيت ) با تقريب اضافی ( در هر کدرشتۀ محل تحصيل مقطع بالاتر را براساس اولويت نمره و انتخاب‌رشتۀ متقاضيان به حائزين شرايط اختصاص خواهد داد.

دانشجومعلمان
فارغ‌التحصیلان و دانشجويان رشته‌هاي دبيری بايد قبل از ثبت‌نام موافقت کتبی و بدون قيد‌و‌شرط وزارت آموزش‌و‌پرورش را بر ادامۀ تحصيل دريافت و آن را نزد خود نگه دارند تا به هنگام قبولی در دانشگاه ارائه کنند. بديهی است در صورت قبولی بايد مجدداً به وزارت آموزش و پرورش تعهد خدمت بسپارند.


*******************


داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد کم‌کم به ایستگاه آخر در اردیبهشت1401 نزدیک می‌شوند.

سؤالاتی که بیشتر داوطلبان در این روزها دارند، نحوۀ خواندن است. توصیۀ ما با توجه به شرایط داوطلبان به این شرح است:
اگر داوطلب در گرماگرم مطالعه است و از ماه‌ها قبل شروع کرده، تا هفتۀ اول فروردین کتاب‌ها را تمام کند و به جمع‌بندی بپردازد.
هرگز تست زدن روزانه را فراموش نکنید. شنیده شده که در این سال‌ها، بیشتر داوطلبانی که رتبۀ دورقمی یا بعضاً تک‌رقمی آورده‌اند، تمرکز زیادی بر تست داشته‌اند.
اگر دانشجوی فعال و ممتازی هستید، کم‌وبیش آمادگی خوبی دارید، به‌خصوص اگر دانشگاه‌ محل تحصیل شما کتاب‌های سرفصل را معرفی کرده‌باشد. که در این‌صورت شما راه موفقیت در آزمون ارشد را در طی چهار سال آرام‌آرام طی کرده‌اید، به‌ویژه که اگر از همان آغاز با سؤالات چهارگزینه‌ای آشنا شده‌باشید.
اگر دانشجویی از همین الآن می‌خواهد شروع کند، می‌تواند با آرامش و به دور از نگرانی خلاصه‌های هر درس و کتاب‌های مقطع کارشناسی را بخواند و هر روز با رعایت شرایط امتحان، ازجمله کنترل زمان (هر سؤال کمتر از یک دقیقه)، تست بزند و درصد بگیرد.
موفقیت در کنکور کارشناسی‌ارشد و دکتری منوط به آمادگی ذهنی است. خلاصه‌نویسی ذهن شما را پوشه‌بندی/ فایل‌بندی می‌کند و با تست زدن مهارت بازکردن هر پوشه را در کمترین زمان به‌دست می‌آورید. بنابراین شرط موفقیت خلاصه‌نویسی و تست‌زنی است.
کنکور ارشد سال پیش از تاریخ ادبیات زیاد سؤال آمده‌بود، تاریخ‌ادبیات را جدی بگیرید. بعضی از بچه‌ها از تاریخ‌ادبیات فراری‌اند و آن را فرّار و کسل‌کننده می‌دانند، اما اگر به گفتمان‌های هر دوره توجه کنید و براساس آن نویسندگان و شاعران را به خاطر بسپارید تا عمر دارید فراموش نمی‌کنید که زکریای رازی چه آثاری دارد و با کدام‌یک از بزرگان مکاتبه داشته‌است. یا کتاب فیه‌مافیه در ذیل کتاب‌های مجالس قرار می‌گیرد. و سمعانی روح‌الأرواح را نوشته‌است.

 

دانشگاه‌های برتر ادبیات
از منی که تجربۀ تحصیل در دانشگاه تهران را دارم، و شیرینی درس استادان بزرگ و جو علمی و هم‌کلاسی‌های باسواد و پرتوان را چشیده‌ام ا فقط می‌گویم: تهران. هر کاستی این دانشگاه با حضور در کلاس دکتر شفیعی رفع و هر عیب آن به هنر بدل می‌شود. پس از آن، دانشگاه علامه و مدرس می‌تواند ذهن وقّاد داوطلبان تیزهوش را راضی کند. البته انتخاب دانشگاه به محل کار، شرایط زندگی شما بستگی دارد.


گرایش‌های ادبیات فارسی

 

اگر تمایل دارید در هر گرایش زبان و ادبیات فارسی تحصیل کنید به ضرایب هر درس توجه کنید. نظم و نثر و بعد از آن کلیات ادبی درس سرنوشت‌سازی است.

از نظر قانونی هیچ نوع محدودیت و ممنوعیتی برای تغییر رشته در کارشناسی ارشد وجود ندارد. داوطلب می‌تواند با هر مدرک کارشناسی در هر رشته‌ای ثبت‌نام کند. مثلاً فارغ‌التحصیل رشته‌ی ادبیات می‌تواند در رشته‌ی مهندسی برق شرکت کند! در ادامه به منطقی هم که باید برای این تغییر وجود داشته باشد اشاره می‌کنیم.
***************

ارشد را جدی بگیرید، ولی همۀ آمال و آرزوهایتان را در ارشد جست‌وجو نکنید. مهارت‌افزایی مهم‌ترین راه برای موفقیت در رشته‌های علوم‌انسانی و غیرعلوم‌انسانی است.
سؤال: چطور با تست‌زنی و قبول شدن در دانشگاه‌های برتر خود را قوی بدانیم، در حالی با هنر تست‌زنی به این جایگاه رسیده‌ایم؟
پیشتر، قبولی در دانشگاه تهران به این راحتی نبود. دست‌کم تجربۀ نگارنده نشان می‌دهد که باید منابع اصلی و فرعی را می‌خواندیم و در آن‌ها غور و کاوش می‌کردیم. علی ای حال، داوطلبان علاقه‌مندی که با کمک تست در دانشگاه‌های برتر قبول می‌شوند، خواه‌ناخواه به مسیری وارد شده‌اند که باید کتب مادر را مطالعه کنند، و گرنه زحمت استاد می‌دارند و بعضاً عرض خود می‌برند.

به سبیل خاطره
یادم می‌آید در کلاس دکتر شفیعی‌کدکنی با آن جمعیت زیاد که همگی شاگرد استاد، ولی استادان دانشگاه، نویسندگان، شاعران و متخصصان ادبیات به انضمام چند تن دانشجوی بی‌بضاعت ارشد که اصلاً کلاس به طفیل ایشان دایر شده‌بود، حضور داشتند. ازقضا یکی از دانشجویان ارشد سؤالی پرسید که نگاه‌های عاقل‌اندر‌سفیه جمع نبض اعتماد به نفس آن دانشجویِ کم‌سواد را تا مدت‌ها قطع کرد و چه بسا تا پایان عمر. پس اگر آمال دانشگاه تهران دارید، آستین همت بالا بزنید از همان بدو ورود به دانشگاه بخوانید و بنویسید و مهارت رشته را بیابید که دانشجوی خالص بودن با این وضعیت اقتصادی چیزی جز تشویش ذهن و تحقیرِ جمع برایتان ندارد.
•    دانشجوی خالص از اصطلاحات استاد شفیعی‌کدکنی است. یعنی دانشجوی بدون مهارت.

 

تجربه را تجربه کردن خطاست. تجربه را با مشورت به دست آورید و دیگر خود تجربه نکنید.  

مشاوره

راه موفقیت با مشورت کوتاه تر و هموار خواهد شد. ما در گروه علمی - آموزشی رواد با متخصصان و فارغ التحصیلان تک رقمی و دو رقمی کنکور ارشد و دکتری کنار شما هستیم. شما با مشاوره گرفتن به راحتی و با کسب رتبۀ خوب می‌توانید از سد آزمون بگذرید.

به تجربه ثابت شده اگر ساات منظم و با شیوۀ درست درس ها را بخوانیم و مرور کنیم، حتماً به نتیجه می‌رسیم. البته هیچ کنکوری ای نباید به نتیجه فکر کنه. نه به قبولی و نه به عدم قبولی. فقط درس با رعایت شیوه ها و متدهای صحیح مطالعه. در رشتۀ ادبیات، دروس کلیات برای دانشجویان سخت تر از نظم و نثر است، حتماََ برای کلیات وقت بگذارید. نمرۀ بالا در کلیات علاوه بر این که در کنکور رتبه آوره، در افزایش مهارت های ادبی خیلی مفید است.

برای استفاده از خدمات مشاورۀ گروه علمی - آموزشی رَواد، تعیینِ وقت کنید:

 

 

با آرزوی بهترین ها

گروه علمی - آموزشی رَواد

 

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر