معرفی گرایشها و منابع ارشد مجموعۀ روانشناسی در دو کنکور وزارت علوم و بهداشت
سلام به همۀ روادیهای عزیز، سؤال خیلی از شما داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی این هست که کنکور روانشناسی وزارت علوم و بهداشت چه رشتههایی دارد؟
در این مقاله میخواهیم به این سؤال کامل و جامع پاسخ دهیم.
در کنکور وزارت علوم یک کد رشتۀ امتحانی به نام مجموعۀ روانشناسی با کد 1133 وجود داره که داوطلبان کنکور با ثبتنام در این کدرشته میتوانند همزمان در 11 گرایش مختلف رشتۀ روانشناسی در مقطع ارشد امتحان دهند. به عبارت دیگر، داوطلبان با ثبتنام در مجموعۀ روانشناسی با کد 1133 میتوانند به سؤالات 11 گرایش مختلف پاسخ دهند و در زمان اعلام نتایج اولیۀ کنکور سراسری برای هر داوطلب در 11 گرایش مختلف رتبه و نمرۀ نهایی تعیین میشود. آنگاه افراد میتوانند برحسب مجاز شدن در گرایشهای مختلف به انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر اقدام کنند.
در جدول زیر گرایشهای زیر مجموعه روانشناسی در کنکور سراسری وزارت علوم (دانشگاههای وابسته به وزارت علوم) آورده شدهاست:
ضرایب دروس امتحانی مجموعۀ روانشناسی کدرشتۀ امتحانی (1133)
همینطور که این جدول مشخص کرده است، شما با شرکت در مجموعۀ امتحانی روانشناسی با کد 1133 همزمان در 13 رشتۀ مختلف شرکت کردهاید.
با توجه به جدول بالا کدرشتههای مجموعه روانشناسی ضرایب متفاوتی دارند. برخی دروس ضریب 3، برخی ضریب 2 و برخی ضرایب صفر و یک دارند. وقتی درسی برای یک گرایش ضریب صفر دارد، یعنی آن درس هیچ تأثیری در رتبۀ آن گرایش ندرد.
برای دریافت مشاوره وبرنامه ریزی تحصیلی با خانم دکتر فهیمه حکیما رتبه اول روانشناسی بالینی دانشگاه تهران برگزیدۀ ششمین طرح شهید احمدی روشن (هسته های نخبگانی) با شماره تماس بگیرید:: 09359639723
برای مثال اگر شما بخواهید روانشناسی بالینی قبول شوید، نیاز نیست، سؤالات دروس روانشناسی عمومی، روانسنجی، آزمونهای شناختی هوش و استعداد، روانشناسی صنعتی و سازمانی، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی امور استخدامی، بالندگی سازمانی، روانشناسی تربیتی و آموزش و پرورش کودکان استثنایی را پاسخ بدهید.
میتوانید سرجلسه کنکور این سؤالات را بیپاسخ به اصطلاح سفید بگذارید، زیرا این دروس برای رشتۀ بالینی ضریب صفر دارد. اما اگر بخواهید همزمان با بالینی برای گرایش روانشناسی عمومی هم قبول شوید، باید درس روانشناسی عمومی را هم پاسخ دهید. در نهایت بعد از اعلام نتایج در تمام این 13 رشتۀ مختلف برای شما رتبه صادر میشود.
بنابراین ضرایب دروس نکتۀ ساده و مهمی است که داوطلبان باید به آن توجه کنند. اما چرا ضرایب دروس مهم است؟ اگر شما در درسی که ضریب بیشتری دارد، درصد بالاتری بزنید، احتمال آنکه در آن کد رشتۀ رتبۀ بهتری بیاورید، بهمراتب بیشتر است. برای مثال؛ برای قبولی در رشتۀ روانشناسی بالینی اگر درس علمالنفس با ضریب 1 را 60 درصد بزنید. اما درس بالینی که ضریب ۳ دارد، ۳۰ درصد بزنید، در رشتۀ روانشناسی بالینی به شدت رتبۀ بدتری به دست خواهید آورد در مقایسۀ با وقتی که عکس این حالت اتفاق بیفتد، یعنی شما درس روانشناسی بالینی را 60 اما علم الفنس را 30 درصد بزنید. پس سعی کنید درصدهای بالاتر شما برای دروسی با ضریب 3 و 2 باشد.
******************************************
دروس و رشتههای مجموعه روانشناسی بالینی در کنکور وزارت بهداشت:
همانطور که میدانید، فارغالتحصیلان رواشناسی و رشتۀ مشاوره و راهنمایی (کلیۀ گرایشها) میتوانند در کنکور سراسری وزارت بهداشت در مجموعۀ روانشناسی شرکت کنند. کدرشتههای مجموعۀ روانشناسی وزارت بهداشت در جدول زیر آمدهاست:
***************
برای ثبتنام کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم باید از طریق سایت سازمان سنجش (http://www.sanjesh.org/) به آدرس و برای ثبتنام کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت باید از طریق ساین سنجش آموزش پزشکی (http://www.sanjeshp.ir) اقدام کنید.
منابع کنکور وزارت بهداشت هرساله توسط در سایت سنجش پزشکی منتشر میشود و سوالات کنکور خارج از منابع گفته شده نخواهد بود. اما منابع کنکور وزارت علوم نامشخص است. وزارت علوم برای کنکور ارشد و دکتری منبعی را مشخص نمیکند. براساس تجربه مجموعهای از کتابها بهعنوان منابع وزارت علوم معرفی میشود. به این معنا که در طی سالها بیشتر سوالات کنکور از یک سری منابع مشخصی طرح شدهاست.
***************
منابع معرفی شده برای آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته گروههای پزشکی، مجموعۀ روانشناسی برای کنکور 1401 در سایت سنجش آموزش پزشکی (وزارت بهداشت) به شرح زیر است:
درس: آمار و روش تحقیق
1- روش تحقیق در علوم رفتاری دکتر علی دلاور
2- احتمالات و آمار کاربردی.
درس نظریههای شخصیت و نظریههای رواندرمانی
1- نظريههای شخصيت تاليف فيست و فيست ترجمه يحيی سيد محمد
2- کاربست مشاوره و رواندرمانی تالیف کری ترجمه سيد محمدی
درس روانشناسی عمومی و رشد
1- زمينه روانشناسی هيلگارد ترجمه دکتر براهنی
2- روانشناسی رشد جلد۱ و ۲ لورابرک يحیی سيد محمدی
3- خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک آخرين ويراست
درس کلیات روانپزشکی و روانشناسی فیزیولوژیک
1- روانشناسی فیزیولوژیک جیمز کالات یحیی سید محمدی
2- مقدمات نوروسايکولوژی تاليف دکترداود معظمی
3- خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک آخرين ويراست
4- Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5)
درس اصول خدمات بهداشتی و بهداشت روان (این درس برای رشتههای روانشناسی بالینی، و روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ضریب صفر دارد).
1- رابرت کائين (۱۳۸۹)مشاوره پيشگيرانه - ترجمه دکتر سهرابی و همکاران شرکت انتشارات علمی و فرهنگی
2- کی پارکر، جان اورت پارک (۱۳۹۳) کليات خدمات بهداشتی، جلد دوم مترجم دکتر شجاعی، انتشارات سماط
3- کاپلان و سادوک (آخرين چاپ) خلاصه روانپزشکی – ترجمه مظاهر رضاعی، انتشارات ارجمند
4- جفری پی کرامر، داگلاس ای برستاين و ويکی پرز(آخرين چاپ) روانشناسی بالينی، ترجمه مهرداد
فيروز بخت
5- کيت تودر (۱۳۸۲) ارتقای سلامت روان، ترجمه دکتر خواجوی، مهين درستی، لواسانی و همکاران، انتشارات سازمان بهزيستی کشور.
درس روانشناسی بالینی
1- روانشناسی بالينی جفری پی کرامر، داگلاس ای برنستاين و ويکی پرز، ترجمه مهرداد فيروز بخت
2- راهنمای سنجش روانی جلد ۱ و ۲ تاليف گری گريت- مارنات ترجمه دکتر حسن پاشا شريف
3- اصول مصاحبه بالینی براساس DSm_IV_R، تاليف اکهارت اوتمر، زيگليند اوتمر، ترجمه دکتر مهدی نصر اصفهانی، جلد ۱
4- آسيبشناسی روانی جلد ۱ و ۲ تاليف دکتر ديويد سون مترجم دکتر حميد شمسی پور
5- خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک آخرين ويراست
6- Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5)
7- رابين ديماتيو (آخرين چاپ)، روانشناسی سلامت، جلد دوم، ترجمه موسوی اصل، سالاریفر، انتشارات سمت، فقط فصلهای ۸، ۱۰، ۱۱ و ۱۴
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |